Delingsbazaren v2.0 Beta

FriprogsenteretKunnskapsbazarenGoOpenFriprog TV

Gratis programvare til hjemmesider

Nordmenn har en stadig økende lyst til å lage sine egne hjemmesider, men for mange er det en stor utfordring.

I denne artikkelen får du noen tips om hvordan du med en gratis programvare kan opprette en side med et profesjonelt design, og som er enkel å håndtere og vedlikeholde for absolutt alle.

Hjemmeside med gratis programvare

Sidene våre handler mye om gratis programvare og i så måte ønsker vi å komme med et lite tips som er relatert til dette med IT.

Stadig flere nordmenn ønsker å skaffe seg en ny hjemmeside, men ikke alle har kunnskap om hvordan dette foregår. Mange vegrer seg kanskje for gjøre dette og mye av grunnen til det er naturligvis manglende teknisk innsikt. Å skaffe seg en egen hjemmeside blir derfor en slags bøyg som mange rett og slett ikke tør å ta fatt på, og derfor ender mange som regel opp med en type ferdigblogg som man finner hos en gratis bloggtjeneste. Man får da som regel et standardisert design som ikke skiller seg ut fra mengden - og dette blir derfor ganske kjedelig og eierskapsløst.

Det mange ikke er klar over er at det finnes en gratis programvare som heter Wordpress, og dette er rett og slett en fantastisk publiseringsplattform som gjør det utrolig enkelt å drifte sin helt egen hjemmeside på et eget domene! Wordpress slår nemlig to fluer i en smekk: for det første blir det veldig enkelt å legge ut materialet ditt, og vi kan nesten sammenligne det med å bruke et skriveprogram som Word eller OpenOffice. Redigeringsmuligheten er utrolig enkle og å sette inn bilder, laste opp dokumenter og redigere tekst er faktisk barnemat.

For det andre gir denne programvaren deg en annen unik mulighet: nemlig design! Når du har installert Wordpress kan du ganske enkelt klikke på 'Utseende i menyen' og deretter velge tema. Da får du velge mellom tusenvis av gratis design med et profesjonelt utseende, og bare med et par klikk ser nettsiden din ut som et proft nettsted! Det er faktisk helt sant, det er helt gratis og det er helt utrolig enkelt.

Hvorfor skal du egentlig bruke en plattform som alle andre bruker når du faktisk kan få din helt egen nettside med eget domenenavn? Prisen for å eie et domene er kanskje 300 kroner i året, og du får tipptopp support med på kjøpet.

Vi anbefaler at du klikker på lenken øverst i teksten for å få mer kunnskap om hvor enkelt dette faktisk er. Artikkelen der gir deg en fire-trinns fremgangsmåte for hvordan å skaffe seg en egen side, og dette er gjort på bare noen få minutter. I løpet av kort tid vil du derfor kunne være i gang med ditt nettsted og publisere dine artikler - med full redaksjonell frihet!

Og når det gjelder installering av Wordpress: følger du fremgangsmåten i artikkelen vi har linket til så er det bare å klikke på en knapp, og vips så er programvaren installert og klar til bruk!

Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare ASInformasjon om opphavsrettInformation in English